Składniki (na 1 porcje):
- 4 łyżki płatków owsianych górskich
- łyżeczka tahini
- wrzątek
Do podania:
- 50g skyru naturalnego
- 50g skyru waniliowego lub puddingu proteinowego waniliowego
- odrobina rozkruszonej waniliowej chałwy
- świeże owoce w sezonie, najlepiej kwaśne – u mnie porzeczki i maliny, w zimie mrożone
Polecam przygotować bazę do owsianki wieczorem, dzień przed lub chociaż godzinę przed jedzeniem – do miski wsypujemy płatki, dodajemy pastę tahini oraz wrzątek – odrobinkę ponad powierzchnię płatków. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy talerzykiem, odstawiamy.
Do ugotowanej owsianki dodajemy skry oraz pudding, w zależności od upodobań i tak naprawdę od słodkości jaką lubimy, dokładnie mieszamy na kremową owsiankę – jeśli wydaje nam się ona za gęsta, możemy dodać odrobinę mleka.
Przekładamy do miski, na wierzch kruszymy chałwę waniliową – im więcej tym owsianka będzie słodsza i dodajemy ulubione, wybrane owoce. Zajadamy.