Składniki (na 2 porcje):
- 250g cienkich surowych drobiowych kiełbasek
Na sos barbecue:
- 3 łyżki dobrego keczupu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1 łyżeczka sosu Worcester
- łyżka cydru jabłkowego (można zastąpić sokiem jabłkowym)
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- szczypta pieprzu Cayenne
Składniki marynaty łączymy dokładnie w misce po czym wkładamy do niej kiełbaski i dokładnie obtaczamy je w marynacie.
Najlepszy efekt smakowy osiągniemy jeśli zostawimy kiełbaski w lodówce obtoczone marynatą przez minimum godzinę.
Kiełbaski w marynacie wykładamy na tackę do grillowania i pieczemy na rozgrzanych węglach aż ładnie się przypieką. Od razu podajemy gorące z ulubioną sałatką na grilla.