Składniki (na 1 porcje):
- 4 łyżki owsianki
- 1 łyżka nasion chia
- 1/2 dojrzałego mango i kawałek do serwowania
- 2 łyżki jogurtu kokosowego
- 150ml wody
- 2 łyżki waniliowej odżywki białkowej
- łyżeczka wiórków kokosowych i trochę do posypania
- kawałek suszonego mango – opcjonalnie
Do robota kuchennego lub blendera dodajemy płatki owsiane, nasiona chia, wodę, odżywkę białkową, mango oraz łyżeczkę wiórków kokosowych – wszystko razem miksujemy do połączenia.
Przekładamy wszystko z blendera do słoika lub pojemniczka, zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia rano, dekorujemy owsiankę jogurtem kokosowym, pokrojonym w kostkę kawałkiem mango, posypujemy wiórkami kokosowymi i jeśli mamy i lubimy – kawałkiem suszonego mango. Zajadamy.