Pasta jajeczna z kozim serem

Drukuj
 25.03.2016   Magda

Pasta jajeczna, którą każdy zna i zajada, przełamana intensywnym w smaku dodatkiem. Kozi ser dodaje jej charakteru, jeszcze bardziej kremowej konsystencji i wykwintności. Podana na wielkanocne śniadanie będzie pysznie smakować ze świeżym pieczywem.

Składniki (na 2 porcje):

  • 3 duże jaja
  • 3 krążki kremowego serka koziego
  • pół średniej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do posypania

 

Jaja gotujemy na twardo. Ostudzone, kroimy na drobno – możemy zostawić kawałek żółtka do ozdobienia. 

 

Cebulę bardzo drobno szatkujemy, po czym przelewamy ją na sicie gorącą wodą. Odciskamy i dodajemy do jajek.

 

Do jajek i cebuli dodajemy serek kozi – może trochę zostawić na wierzch, majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do salaterki, w której podajemy, dekorujemy rozkruszonym żółtkiem i serem kozim. Posypuje szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.